Praktisk information til besøgsfamilier

Som besøgsfamilie er der frie rammer til sammen med den studerende at planlægge aktiviteter og besøg. Vi ved af erfaring, at de studerende har travlt, og derfor er det en god idé, at I tidligt planlægger, hvornår I vil ses.

Inden jeres studerende ankommer, anbefaler vi, at I giver jer tid til at gennemgå de råd og praktiske oplysninger, som I finder på siderne i denne sektion. Ved at gennemgå de forskellige emner, håber vi, at I bliver klædt godt på til at byde en amerikansk studerende velkommen til Danmark. Husk, at I altid kan vende tilbage i løbet af semestret, hvis der er særlige emner, I søger råd og vejledning til.

En god start

  • Vi anbefaler, at besøgsfamilien tager den første kontakt til den studerende. På den måde føler den studerende ikke, at han eller hun presser sig på. Det er en god idé at kontakte den studerende så snart, du har modtaget hans/hendes kontaktinformation.
  • Fortæl om dine forventninger til at være besøgsfamilie allerede ved jeres første møde. Fortæl både om forventninger til dig selv og til den studerende.
  • Fortæl din studerende, hvorfor du har valgt at blive besøgsfamilie.
  • Det er en god idé at tale om, hvem der betaler hvad, hvis I tager på udflugter sammen i løbet semestret. Det kan f.eks. være, at den studerende selv forventes at betale indgangen til attraktioner, I besøger. Ved at tale om det fra semestrets begyndelse undgår I akavede situationer.
  • Når I mødes første gang, anbefaler vi, at I sætter kryds i jeres kalender på de datoer i semestret, hvor I gerne vil mødes. I behøver ikke aftale, hvad I vil lave på de enkelte dage. Af erfaring ved vi dog, at både studerende og besøgsfamilier hurtigt får en fyldt kalender, og det kan derfor være svært at finde tid til et besøg, hvis det ikke allerede er planlagt.

Studerende, som skriver sig op til besøgsprogrammet, har et ønske om og en interesse i at lære om dansk kultur på en anden måde, end de kan i klasseværelset. Vi fortæller vores studerende, at danske besøgsfamilier også har en interesse i at lære mere om USA. På den måde kan begge parter lære af hinanden. Det er op til både besøgsfamilier og studerende at være aktive og deltagende i denne kulturudveksling. Hver besøgsfamilie og studerende har sine egne interesser, og vi opfordrer til, at I viser hinanden, hvem er I igennem de interesser.

Matching af besøgsfamilier og studerende

I ansøgningsskemaet beskriver du dine interesser og eventuelle præferencer til den studerendes profil, og du noterer også, hvorvidt du er interesseret i at have én eller to studerende tilknyttet. Hvis du er tidligere værtsfamilie eller har været besøgsfamilie før, har vi allerede dine oplysninger stående i vores system og matcher ud fra dette. Vi modtager samme type information fra alle studerende, der tilmelder sig Besøgsprogrammet. Besøgsteamet bruger herefter informationen til at matche alle besøgsfamilier og studerende ud fra fælles interesser i så vidt omfang, det er muligt.

Vi forsøger at matche alle fra semestrets start, men nogle gange kan vi godt komme et par uger ind i semestret, før det hele går op. Vi kan desværre ikke garantere, at alle får en studerende tilknyttet.

Transport

DIS giver et tilskud til de studerendes transportomkostninger til og fra deres besøgsfamilie. Typisk bor de studerende i det centrale København, så transporttiden kan svinge alt efter, hvor besøgsfamilien bor.

Hvis den studerende ikke vender tilbage

Alle studerende får at vide, at de indgår en bindende aftale, når de tilmelder sig Besøgsprogrammet. Derfor er de også ansvarlige for at melde tilbage til Besøgsteamet, hvis de ombestemmer sig. Oplever du, at du helt mister kontakten til din studerende, vil vi meget gerne høre om det. Vi vil da tage kontakt til den studerende for at høre, hvorfor han/hun er stoppet med sine besøg. Det kan nogle gange skyldes, at den studerende har fået stress over et tætpakket hverdagsprogram.

Der er god mulighed for, at du kan få en ny studerende tilknyttet. Vi har nemlig ofte mange studerende på vensteliste, der gerne vil lære en dansk familie at kende.