DIS Kollegierne

Har du lyst til at bo i et unikt internationalt studiemiljø sammen med andre unge fra hele verden? Er du klar til at tage del i fællesskabet? Så ansøg om et kollegieværelse på DIS Kollegierne i København!

DIS Kollegierne baner vej for tværkulturel forståelse

Hos DIS ønsker vi at skabe et rum, hvor unge danske, amerikanske og andre internationale studerende kan mødes. DIS har fire kollegier i København, hvor danske studerende bor sammen med andre unge med forskellig nationalitet, og hvor der er plads til at udveksle holdninger, perspektiver, idéer og erfaringer samt skabe et netværk.

Interkulturelt fællesskab

Vores kollegier bidrager med boliger til dig og andre unge studerende. Det handler om fællesskab, engagement og kulturel udveksling.

Derudover er formålet at:

  • Skabe mulighed for at danske studerende kan lære DIS-studerende og andre internationale studerende at kende og dermed styrke deres internationale netværk
  • Skabe en base for positive tværkulturelle læringsoplevelser i hverdagen for alle beboere
  • Vise amerikanske studerende den særlige fælleskabsånd, der eksisterer på danske kollegier

Vi har også en forventning om, at du viser engagement og er med til at styrke det sociale sammenhold. Alle beboere har forskellig baggrund, og det ser vi som en styrke, der kan udnyttes på mange måder.

Hvem studerer på DIS?

Kort om DIS

DIS udbyder semesterophold på bachelorniveau til studerende fra amerikanske universiteter. Vi samarbejder med over 200 universiteter i hele USA, som hvert år sender cirka 3.000 studerende til DIS. Vores studerende er  ca. 20-21 år, og de repræsenterer den diversitet, der er på amerikanske universiteter i dag.

DIS ligner på mange måder et almindeligt universitet – vi har egne undervisere, og vi tilbyder studieretninger inden for næsten alle discipliner. Ud over undervisningen deltager vores studerende i lokalsamfundet og lærer Danmark at kende igennem fritidsaktiviteter.

Vores historie

DIS blev grundlagt i 1959. I tiden efter Anden Verdenskrig var der interesse for at styrke båndet mellem USA og Danmark. Det er i dag – 60 år senere – stadig meget populært for unge amerikanere at søge om at læse et semester hos DIS i Danmark.

Læs mere om vores historie

Få et netværk ud over det sædvanlige

Noget særligt for vores kollegier er, at vi modtager nye studerende hver 4. måned. Det giver dig rig mulighed for at få et bredt netværk på den anden side af Atlanten. Det kan komme dig til gode, hvis du senere hen kunne tænke dig at søge job i USA, tage på roadtrip eller læse et semester i USA.

Fire kollegier med hver sin identitet

DIS har fire kollegier:

Omgivelserne og antallet af beboere smitter af på atmosfæren. Fælles for begge kollegier er, at DIS-studerende enten bor på enkelt-, dobbelt-, eller tripleværelser, mens kollegiernes danske og internationale beboere som udgangspunkt bor på enkeltværelser.

Tjek vores optagelseskrav

For English-speaking applicants