Ansøg om optagelse

Alle, som ønsker optagelse på ét af vores to kollegier, Nimbus Kollegium eller Langebro Kollegium, skal sende en officiel ansøgning (se nedenfor). Det er ikke muligt at ansøge via e-mail eller personlig henvendelse til DIS. Vi vurderer de indkomne ansøgninger og inviterer herefter kvalificerede ansøgere til en personlig samtale.

Vi har åbent for ansøgninger to gange årligt:

 • 1. april – 31. april (for indflytning i perioden august-december)
 • 15. august – 15. september (for indflytning i perioden januar-juli)

Bemærk: Da Langebro Kollegium har få værelser og dermed få beboere, er der kun sjældent nye optag. I din ansøgning kan du angive, at du ønsker en plads på Langebro Kollegium, men vær opmærksom på det begrænsede optag!

Ansøgning

Når der er åbent for ansøgning, aktiverer vi et link til vores ansøgningsportal her på siden.

Inden, du går i gang med at udfylde ansøgningen, skal du have følgende klar:

 • Bevis af uddannelsesaktivitet (optagelsesbrev i pdf-format eller bevis af ansøgning i pdf-format)
 • Vær forberedt på at skrive korte essays (max 800 tegn hver) på engelsk om følgende emner:
  • Din interesse i at være en del af et DIS kollegium
  • Dine internationale erfaringer
  • Dine fritidsinteresser
  • Erfaringer med at bo i et fælleskab

Det er muligt at gemme ansøgningen undervejs. Du afslutter ansøgningen ved at trykke ’send’, hvorefter der vil være lukket for yderligere ændringer. Husk at trykke send, inden ansøgningsfristens udløb!

Ansøgningsproces

Når du har udfyldt hele ansøgningen (inklusiv alle essays og vedhæftet den nødvendige dokumentation), vil du modtage en e-mail fra os som kvittering for, at vi har modtaget din ansøgning.

Vi gennemgår alle ansøgninger løbende og indkalder udvalgte ansøgere til en personlig samtale med en medarbejder fra DIS Housing. Alle ansøgere vil høre fra os inden for otte uger; enten med et tilbud om en plads eller et afslag.

Det er muligt, at vi gerne vil gemme din ansøgning, hvis en plads skulle blive ledig. I så fald kontakter vi dig for at få din tilladelse til, at vi gemmer ansøgningen.

Nyt Nimbus Kollegium

Nimbus Kollegium er stadig under opførelse, og derfor er alle, der flytter ind fra 6. januar 2018, dermed nye. De 84 lokale studerende, som skal flytte ind, bliver fundet i løbet af efteråret 2017 ved en ansøgningsrunde.

Det forventes, at alle kommende beboere er fundet ved udgangen af oktober 2017. Det vil sige, at der på dette tidspunkt vil være afholdt personlige samtaler med udvalgte ansøgere, og at alle har fået svar på, om de har fået en plads eller ej.

I løbet af efteråret 2017 afholder DIS flere sociale arrangementer for alle, der har fået tilbudt et værelse på Nimbus Kollegium.

Der er åbent for ansøgninger næste gang fra den 15. august 2017 – 15. september 2017.