Om vores studerende

Vores studerende er typisk mellem 19 og 21 år gamle og kommer primært fra nord-amerikanske universiteter. Som en del af bacheloruddannelsen i USA har de valgt at læse et semester i Danmark.

DIS i København er en eftertragtet destination for vores studerende, og de har en naturlig interesse i at lære om Danmark, danskerne, dansk kultur og danske traditioner i forbindelse med deres ophold.

De fleste af vores studerende har høje ambitioner for deres akademiske indsats i Danmark, og mange af dem har en travl hverdag med både studier og fritidsaktiviteter sammen med værtsfamilien, besøgsfamilien eller vennerne.

At lære om Danmark på en anderledes måde

Vores studerende er meget optagede af at lære om dansk kultur, og over 60 % af tager faget Danish Language and Culture. Ved at møde lokale danskere i uformelle sammenhænge, lærer de samtidig om Danmark på en anderledes måde. Derfor er det populært at bo hos en dansk værtsfamilie eller sammen med en dansk roommate. Det er også eftertragtet at blive tilknyttet en dansk besøgsfamilie, som de studerende besøger eller tager på udflugter sammen med.

Internationale studerende

Vores studerende kommer primært fra nord-amerikanske universiteter, og størstedelen af dem er kvinder (75%). De fleste studerende har amerikansk statsborgerskab, men vi ser en stigende tendens til, at vores studerende har andet statsborgerskab, end amerikansk, men at de studerer i USA. Omtrent 10 % har andet statsborgerskab end amerikansk.

Vi betragter vores studerende som internationale studerende, for selvom størstedelen kommer fra USA, har vi også studerende fra lande som Kina, England, Indien, Kenya, Ghana, Japan, Bahamas, Pakistan og Korea. Dertil spiller det også ind, at USA er et indvandrerland med mange forskellige nationaliteter og folk med forskellig etnisk baggrund.

Ud over etnisk og national diversitet er der også store forskelle på vores studerendes økonomiske baggrund. F.eks. er der flere af vores studerende, som er de første i deres familie til at tage en universitetsuddannelse, mens andre kommer fra den øvre middelklasse eller egentlige overklasse. Det betyder, at der kan være stor forskel på, hvor mange ressourcer de studerende har med hjemmefra.

Det amerikanske universitetssystem

En bacheloruddannelse i USA varer fire år. Alt efter, hvilken årgang man går på, bliver man kaldt for henholdsvis Freshman, Sophomore, Junior eller Senior. I USA skal man som studerende vælge ét hovedfag (major) og ét bifag (minor), som de særligt fokuserer på under deres uddannelse.

De fleste DIS-studerende kommer fra såkaldte ”Liberal Arts Colleges”, som er små universiteter med ca. 1.000-2.500 studerende, og som fokuserer på udvikling af brede færdigheder frem for udelukkende konkrete færdigheder. Eksempelvis er kurser i religion, filosofi, litteratur og sociologi ofte obligatoriske for alle studerende – uanset deres major/minor.

Under en bacheloruddannelse i USA skal studerende opnå 120 ’credits’. De studerende kan opnå 15 af disse på et semester hos DIS (fem fag med tre ugentlige timer i 15 uger = 15 credits). Den amerikanske karakterskala består af fem trin: A, B, C, D, F. Som I nok vil bemærke, når I møder jeres studerende, er karakterer meget vigtige for amerikanske studerende. De fleste DIS-studerende har ofte et ret højt snit hjemmefra: i en årrække har gennemsnittet har for vores studerende været på B+ (hvilket svarer til 3,4 ud af 4, hvis man omregner til tal). Langt de fleste studerende vil gerne fastholde dette niveau, mens de er på udveksling.

The world of study abroad

Ligesom det er populært for danske unge at læse et semester i udlandet, er det også tilfældet for amerikanske universitetsstuderende. Forskellen er, at mens danske studerende typisk tager på udveksling og læser på et lokalt universitet, læser de amerikanske studerende ofte deres semester hos en organisation som DIS, der er specialiseret i study abroad-ophold. DIS arrangerer al undervisning, bolig, studieture, sociale arrangementer med mere for de studerende. På den måde er de studerende sikret den højeste kvalitet igennem hele deres semester. En study-abroad organisation, som DIS, sender ikke studerende til USA, og derfor bliver DIS-studerende ikke betragtet som traditionalle “udvekslingsstuderende”. Af alle de amerikanske universitetsstuderende, som læser et semester i Danmark, læser flere end 80 % hos DIS.