Om DIS

DIS – Study Abroad in Scandinavia

DIS er en selvejende non-profit undervisningsinstitution, som er specialiseret i study abroad-ophold af primært ét semesters varighed. De studerende kommer fra særligt udvalgte universiteter i Nordamerika. DIS blev etableret i 1959 og har siden fungeret som en vigtig del af dansk-amerikansk kulturudveksling.

Undervisningen foregår på engelsk og er suppleret med praktiske besøg hos virksomheder og institutioner samt studieture i Europa. Et semester hos DIS udfordrer de studerende både fagligt og socialt, og den kulturelle udveksling er en vigtig del af opholdet. DIS har derfor flere programmer, der giver de studerende mulighed for at møde lokale danskere. Det kan blandt andet være ved at bo hos en værtsfamilie eller blive tilknyttet en besøgsfamilie. Mange af vores studerende bor også på et dansk kollegium eller bliver roommate med en ung dansker. Enkelte af vores studerende vælger at bo på en dansk Folkehøjskole i Nordsjælland.

DIS har til formål at forbedre de studerendes faglige kompetencer, udvide deres intellektuelle horisont og kvalificere dem til et internationale jobmarked. I den proces er det vigtigt for os at give de studerende mulighed for at udforske Europa, møde det ukendte og vokse som menneske.
Målsætningerne sikrer, at de studerende blandt andet:

  • udvikler lederskab og kompetencer til at begå sig i en globaliseret verden
  • udvikler fagspecifik viden til brug i en professionel hverdag
  • får mulighed for at kombinere og se sammenhænge mellem teori og praksis
  • forøger deres interkulturelle og tværfaglige kommunikationsevner
  • vokser intellektuelt og som personer

DIS har hovedkontor og undervisningslokaler i Vestergade i København, tæt på Rådhuspladsen. Vi har igennem de sidste mange år oplevet en stigende interessere fra amerikanske universiteter, som ønsker at sende flere og flere studerende til DIS. Som en glædelig konsekvens åbnede DIS derfor en ny filial i Stockholm i sommeren 2016. Herved får endnu flere amerikanske studerende mulighed for at få et udbytterigt semester i udlandet, hvor de kommer tæt på den skandinaviske kultur og de lokale traditioner.