Praktisk info og gode råd til værtsfamilier

Praktisk info og gode råd til værtsfamilier, DIS i Danmark

Alle værtsfamilier er forskellige og har sin egen måde at kommunikere på. Med andre ord er der uendelig mange måder at være en god værtsfamilie på.

På disse sider finder du info og gode råd om det at være værtsfamilie. Det er en god idé at læse siderne igennem inden, at jeres studerende ankommer. Derved har I tid til at overveje, hvordan I gerne vil byde jeres studerende velkommen, og hvordan I vil håndtere forskellige situationer. I kan blandt andet læse om, hvordan andre familier har taget imod deres studerende, læse om madvaner, kulturchok, huslige gøremål, transport og meget mere.

Mød vores Værtsteam

DIS’ Værtsteam har mange års erfaring med studerende og værtsfamilier. Deres bedste råd til en god start på et semester er:

  • Send en mail til din studerende, så snart I har modtaget kontaktoplysninger på ham/hende
  • Tal om jeres forventninger til hinanden allerede i løbet af de første dage
  • Fortæl jeres studerende, hvorfor I har valgt at blive værtsfamilie
  • Spørg den studerende, hvorfor han/hun har valgt at bo hos en værtsfamilie
  • Hæng en familiekalender op, så alle kan følge med i hinandens planer
  • Tal om hverdagen: Madlavning, madpakker, rengøring, lektier, rejser, tøjvask, fællesaktiviteter, sport osv.

Værtsteamet i DIS er en del af afdelingen Housing & Students Affairs. Afdelingen er ledet af Anette Frederiksen og består af omkring 15 medarbejdere. Housing & Student Affairs, tit forkortet HOSA, bistår studerende med alt fra bestilling af tid hos lægen til spørgsmål om forsikringssager eller snak om eventuelle personlige problemer. DIS har et særligt Student Care Team, som tager sig af de studerendes henvendelser, holder samtaler og hjælper de studerende med hvad end udfordringer, de har. I nogle tilfælde, vurderer Care Teamet, at en henvisning til en psykolog er nødvendigt.

I DIS har vi et overordnet mål om, at de studerende – ved at bo anderledes end de er vant til på deres home campus – lærer at blive mere fleksible og tilpasningsdygtige i andre dele af deres liv. Gennem Værtsprogrammet ønsker vi at give de studerende en mulighed for at styrke deres interkulturelle kompetencer og øve sig i at se verden fra et nyt perspektiv. Det samme håber vi selvfølgelig, at vores værtsfamilier bliver beriget med ved at have en DIS-studerende boende.

DIS Værtsteamet hjælper med stort og småt. Værtsfamilier kan kontakte teamet i løbet af semestret, hvis de har udfordringer med deres studerende, eller hvis der har været oplevelser eller episoder, som værtsfamilierne gerne vil drøfte med DIS. Værtsteamet råder alle til hellere at ringe én gang for meget end én gang for lidt.