Ansøgningsproces ved udlejning

Ønsker du at udleje et værelse til DIS og få en amerikansk roommate, skal du først udfylde vores ansøgningsskema. I ansøgningsskemaet har du mulighed for at beskrive dine fritidsinteresser og eventuelle særlige præferencer til din nye roommate.

DIS kontakter dig herefter inden én uge, hvor vi sammen aftaler en tid og dato for et møde mellem dig og en konsulent fra DIS. Mødet vil finde sted hjemme hos dig, så konsulenten har mulighed for at se det værelse, du ønsker at leje ud til en DIS-studerende. Under besøget vil vi fortælle meget mere om det at udleje et værelse til DIS. Du kan også få svar på de spørgsmål, du måtte have.

Inden du udfylder ansøgningsskemaet anbefaler vi, at du tager et kig på de gode råd, vi giver til vores nuværende danske roommates. De handler om alt fra at overveje dine daglige rutiner, dine prioriteringer og ønsker til opholdet.

Læs vores gode råd til roommates

Matching af roommates

Cirka en måned før, de studerende ankommer, matcher vi de studerende med deres nye, danske roommate. Matchingen sker på baggrund af de informationer, vi har fået fra dig, og de ønsker de studerende er kommet med.

Vi lægger mange kræfter i at matche de rigtige rommates, men vi kan desværre ikke altid tage højde for alle ønsker. Vi beder dig dog som udgangspunkt om at give os så meget information som muligt. Dermed har vi den bedste mulighed for at matche jer.

Når vi matcher, lægger vi størst vægt på interesser samt allergier. Det er vores erfaring, at det er rart at have nogle fælles interesser, så man kan dele oplevelser og på den måde lære hinanden at kende. Det kan være løbeture, koncerter, madlavning osv. Som udgangspunkt bliver man matchet med en studerende af sammen køn som en selv. Vi kontakter altid begge parter, hvis vi ønsker at lave et match med to af forskellige køn.

Cirka to uger før, at de studerende ankommer, får alle danske roommates tilsendt en kort profil af den DIS-studerende, der flytter ind. Vi anbefaler, at du tager kontakt til den studerende inden ankomst. På den måde er ”isen brudt”. Cirka ti dage før Ankomstdagen bliver de studerendes konkrete boligform og adresse også meddelt de studerende.

Orienteringsmøde

Første gang, du udlejer et værelse til DIS, vil du blive inviteret til et orienteringsmøde hos DIS. Orienteringsmødet ligger normalt cirka to uger inden, at de studerende ankommer.

Mødet er obligatorisk for alle, der udlejer et værelse til DIS for første gang. På mødet fortæller vi om DIS og giver en masse gode råd til det at være roommate med en amerikansk studerende. Du vil møde erfarne roommates og forhenværende DIS-studerende, der har været en del af roommate-programmet.

Se i vores kalender, hvornår det næste orienteringsmøde finder sted. Her kan du også se, hvornår den næste gruppe af studerende ankommer til København.

Kalender og begivenheder