Ansøgningsproces ved udlejning

Udlej til DIS og få en amerikansk roommate

Ønsker du at udleje et værelse til DIS og få en amerikansk roommate, skal du først udfylde vores ansøgningsskema. I ansøgningsskemaet har du mulighed for at beskrive dine fritidsinteresser og eventuelle særlige præferencer til din nye roommate.

DIS kontakter dig herefter inden én uge, hvor vi sammen aftaler en tid og dato for et møde mellem dig og en konsulent fra DIS. Mødet vil finde sted hjemme hos dig, så konsulenten har mulighed for at se det værelse, du ønsker at leje ud til en DIS-studerende. Under besøget vil vi fortælle mere om det at udleje et værelse til DIS. Her har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Matching af roommates

Vi matcher dig med en studerende cirka en måned forud for den studerendes ankomst. Matchingen sker på baggrund af de informationer, som henholdsvis du og den studerende har afgivet i forbindelse med registreringen hos DIS.

Vi gør et stort arbejde ud af at matche rommates, og vi prøver at tage højde for så mange fælles interesser, som muligt. Det er vores erfaring, at det er godt at have fælles interesser, så man kan få nogle fælles opvelelser og danne grobund for et godt venskab. Som udgangspunkt bliver du matchet med en studerende af sammen køn, som dig selv. Vi kontakter altid begge parter, hvis vi ønsker at lave et match med to af forskelligt køn.

Orienteringsmøde

Første gang du udlejer et værelse til DIS, vil du blive inviteret til et orienteringsmøde hos os. Orienteringsmødet foregår normalt 2 uge før de studerendes ankost.

Mødet er obligatorisk for alle førstegangsudlejere. På mødet fortæller vi om DIS og giver gode råd til det at være roommate med en amerikansk studerende. Du vil møde erfarne roommates og forhenværende DIS-studerende, der har været en del af roommate-programmet.

Se i vores kalender, hvornår det næste orienteringsmøde finder sted. Her kan du også se, hvornår det næste hold studerende ankommer til København.