Aktiviteter og netværk

DIS arrangerer løbende events for vores værtsfamilier, ligesom vi også giver tilskud til, at lokale netværksgrupper selv kan planlægge aktiviteter sammen.

Lokale netværksgrupper

Alle værtsfamilier bliver tilknyttet én af i alt 18 lokale netværksgrupper, som DIS har i hovedstadsområdet. Igennem de lokale netværk kan værtsfamilier møde hinanden og andre studerende. Typisk mødes grupperne nogle gange i løbet af semestret til forskellige aktiviteter. Det er helt op til de lokale grupper at bestemme, hvad de vil lave. Ofte arrangerer netværkene udflugter, laver mad eller fejrer en dansk eller amerikansk helligdag. På den måde bliver det endnu sjovere at lære om hinandens kulturer.

Hvert netværk kan ansøge DIS om tilskud til ét netværksarrangement per semester. Det kan både være værtsfamilier og studerende i netværket, der tager initiativer. Hold øje med nyhedsbrevene fra DIS for at se, hvornår det er muligt at søge om tilskud til at afholde arrangementer.

Jump-start events

I begyndelsen af hvert semester har alle netværk planlagt et såkaldt Jump-start event. Jump-start eventen er en god mulighed for at møde andre værtsfamilier fra lokalområdet. Typisk er de studerende også glade for at deltage, da det giver dem en mulighed for at møde andre DIS-studerende, som de f.eks. kan følges med i toget eller bussen til skole. Ved at kende andre værtsfamilier i lokalområdet, kan I også bruge hinanden som sparringspartnere i løbet af semestret. Vi ved af erfaring, at det kan være en hjælp at høre, hvordan andre værtsfamilier og studerende tackler forskellige situationer.

Se, hvornår det næste jump-start event finder sted

Hygge Dinners

For at sikre, at de studerende får mulighed for at lære andre at kende i deres netværk, giver DIS hvert semester tilskud til ”Hygge Dinners”. Vi opfordrer værter til (evt. sammen med deres studerende) at lægge hus til en uformel middag for 4-8 studerende fra det lokale netværk. Man kan som vært/studerende selv indikere, hvilke specifikke studerende, man gerne vil invitere på middag, og hvis man har ”ekstra” pladser, så hjælper DIS gerne med at finde yderligere studerende fra netværket. Hygge Dinners skal afholdes i løbet af den første halvdel af semestret, da vi ved, at det især er der, at de studerende har behov for lidt hjælp til at blive ”rystet sammen”. Der kommer mere information om Hygge Dinners i et nyhedsbrev, der bliver sendt ud inden semesterstart.

Jubilæumsfest

For mange værtsfamilier, besøgsfamilier og roommates bliver det en livsstil at have DIS-studerende boende eller på besøg. Det betyder, at mange er tilknyttet DIS igennem en årrække.

Derfor holder vi hvert år et særligt festligt arrangement for alle, der har været værtsfamilie, besøgsfamilie eller roommate henholdsvis fem, ti, femten, tyve gange osv. Alle jubilarer får automatisk tilsendt en invitation.

Særarrangement for værtsfamilier

For at vise vores taknemmelighed for, at så mange værtsfamilier gang på gang åbner døren for vores studerende, afholder vi to gange årligt et særarrangement kun for værtsfamilier. Typisk tager arrangementet form som en vinsmagning, et oplæg om amerikansk politik eller historie, eller noget helt tredje. Arrangementet foregår så vidt muligt på en dato, hvor de studerende har ”travel break” og derfor ikke er hjemme. Der vil også være tid til, at værtsfamilier kan lære hinanden at kende og udveksle erfaringer.

Se aktuelle events

Thanksgiving

Én af de helt store traditioner i DIS-netværkene er fejringen af Thanksgiving. Thanksgiving ligger altid på den sidste torsdag i november og er én af de mest traditionsrige helligdage i USA. Omkring Thanksgiving holder nogle netværksgrupper sammenskudsgilde bestående af kalkun, sauce, mosede kartofler, søde kartofler, tranebærsovs, grønne bønner og græskartærte. Andre værtsfamilier fejrer Thanksgiving i egne hjem sammen med deres studerende og evt. nogle af den studerendes venner.

Det er muligt at søge DIS om et Thanksgiving-stipend, som et tilskud til middagen.