Ansøgningsproces

Ansøgningsprocessen er simpel. Det første trin til at blive værtsfamilie er at udfylde et ansøgningsskema.

I ansøgningen beskriver du dig og din families interesser, madvaner og motivation for at blive værtsfamilie. Ansøgningen giver os mulighed for at matche dig/jer familie med den rette studerende. Derfor er det vigtigt at udfylde skemaet så grundigt, som muligt. I ansøgningsskemaet kan du også notere, om du er interesseret i at være værtsfamilie for mere end én studerende.

Besøg fra DIS

Vi kontakter dig senest 14 dage efter, at du har udfyldt ansøgningsskemaet. Sammen finder vi en dato, hvor en besøgskonsulent fra DIS kan komme på besøg i dit hjem. Vores besøgskonsulenter er alle erfarne værter igennem mange år, eller også er de ansatte ved Værtsteamet hos DIS. Fælles for dem er, at de ved en masse om, hvad det vil sige at være værtsfamilie for en ung studerende. Derfor er der rig mulighed for at stille spørgsmål.

Læs mere om forudsætninger for at blive værtsfamilie

Matching af værtsfamilier og studerende

At matche værtsfamilier og studerende er en opgave, DIS tager meget seriøst, så de rette værter og studerende bliver matchet.

Cirka halvanden måned før de studerende ankommer, har alle studerende ansøgt den boligform, de ønsker under deres ophold i Danmark. Alle de studerende, der har ønsket at bo hos en værtsfamilie, har udfyldt en ansøgning med deltaljeret info om, hvem de er. Det er den ansøgning, der danner grundlaget for at placere den studerende hos den rigtige værtsfamilie.

Efter at have læst alle informationer og beskrivelser af både studerende og værtsfamilier, går det store puslespil i gang. Værtsteamet kigger på fælles interesser og ønsker, men det er også vigtigt at tage højde for eventuelle allergier over for dyr og mad. I alt matcher Værtsteamet hvert semester studerende med cirka 300-350 danske værtsfamilier.

Cirka to uger før de studerende ankommer, modtager alle værtsfamilier information om deres nye studerende. Efterfølgende opfordrer vi alle værtsfamilier til at tage kontakt til den studerende, så ”isen er brudt” inden ankomsten. Cirka ti dage før Ankomstdagen bliver de studerendes konkrete boligform og adresse også meddelt de studerende.

På vores blog har vi postet et interview med vores værtsteam manager, Mia Priskorn, som fortæller om arbejdet med at matche studerende med de rette familier.

Læs interviewet på vores blog

Orienteringsmøde

Alle nye værtsfamilier bliver inviteret til et orienteringsmøde, inden de studerende ankommer. Orienteringsmødet giver nye værtsfamilier en mulighed for at blive klædt godt på til at modtage deres nye studerende. Vi afholder orienteringsmøder i januar og august.

På mødet vil Værtsteamet, erfarne værter samt forhenværende DIS-studerende, der har boet hos værtsfamilier, holde oplæg om alt det praktiske, og de vil også give god råd med på vejen. Vores erfaring er, at det kan være rart med inspiration fra andre værtsfamilier om det at kommunikere husregler, rutiner og værdier til de studerende. I vil også få en bid mad til arrangementet.