Forudsætninger for at blive værtsfamilie

Forudsætninger for at blive værtsfamilie, DIS i Danmark

De praktiske krav

Der er nogle praktiske krav, som alle værtsfamilier skal leve op til for at blive en del af programmet:

  • Mindst én i husstanden kan tale engelsk
  • Mindst én i hustanden kan tale dansk
  • Den studerende får sit eget møblerede værelse. Er man værtsfamilie for to DIS-studerende, kan de dele ét værelse, så længe der er to senge og to skriveborde samt opbevaringsplads
  • Maks. 45 minutters transporttid fra bopælen til DIS i København med offentlig transport
  • Hjemmets fællesrum er røgfri

Når de studerende skal ansøge om, hvordan de gerne vil bo, imens de læser i København, har de flere muligheder. Det kan være alt fra at bo sammen med andre DIS-studerende i en lejlighed til at bo på et kollegieværelse.

De studerende, som vælger at bo hos en dansk værtsfamilie, håber derfor typisk, at det giver dem en særlig og anderledes oplevelse af Danmark, dansk kultur og danske traditioner, end de kan ved DIS’ andre boligformer. På samme måde er det derfor naturligt, at de studerende er indstillet på at tage del i hverdagen på lige fod med de andre familiemedlemmer i husstanden. Derfor kan den studerende sagtens følge jeres ”husregler” som alle andre. Den studerende vil dermed blive en del af husholdet og deltage i både familiefødselsdage, fritidsaktiviteter, rengøring, tøjvask og madlavning.

Få gode råd om alt fra kommunikation, madpakker og husregler

Vi har i mange år tænkt, at vi gerne ville have en amerikansk studerende boende, og så var det et godt tidspunkt at starte, da vores to store børn var flyttet hjemmefra. Vores to hjemmeboende børn syntes, at vi trængte til noget mere liv i huset igen. Vi forældre syntes, at det ville være fint for børnene at øve deres engelsk og lære om en anden kultur.

Borelli-Kjær, Charlottenlund