Praktisk information til værtsfamilier

Praktisk info og gode råd til værtsfamilier, DIS i Danmark

Alle værtsfamilier er forskellige og har sin egen måde at kommunikere på. Med andre ord er der uendelig mange måder at være en god værtsfamilie på.

Inden dagen for jeres studerendes ankomst, anbefaler vi, at I giver jer tid til at gennemgå de råd og praktiske oplysninger, som I finder på siderne i denne sektion. Ved at gennemgå de forskellige emner, håber vi, at I bliver klædt godt på til at byde en amerikansk studerende velkommen til Danmark. Husk, at I altid kan vende tilbage i løbet af semestret, hvis der er særlige emner, I søger råd og vejledning til.

En god start

Vores Værtsteam har mange års erfaring med studerende og værtsfamilier. Her er deres bedste råd til en god start på semesteret:

  • Send en mail til din studerende, så snart I har modtaget kontaktoplysninger på ham/hende
  • Tal om jeres forventninger til hinanden allerede i løbet af de første dage
  • Fortæl jeres studerende, hvorfor I har valgt at blive værtsfamilie
  • Spørg den studerende, hvorfor han/hun har valgt at bo hos en værtsfamilie
  • Hæng en familiekalender op, så alle kan følge med i hinandens planer
  • Tal om hverdagen: Madlavning, madpakker, rengøring, lektier, rejser, tøjvask, fællesaktiviteter, sport osv.

Værtsteamet i DIS er en del af afdelingen Housing & Students Affairs. Afdelingen er ledet af Anette Frederiksen og består af omkring 15 medarbejdere. Housing & Student Affairs, tit forkortet HOSA, bistår studerende med alt fra bestilling af tid hos lægen til spørgsmål om forsikringssager eller snak om eventuelle personlige problemer. DIS har et særligt Student Care Team, som tager sig af de studerendes henvendelser, holder samtaler og hjælper de studerende med hvad end udfordringer, de har. I nogle tilfælde, vurderer Care Teamet, at en henvisning til en psykolog er nødvendigt.

I DIS har vi et overordnet mål om, at de studerende – ved at bo anderledes end de er vant til på deres home campus – lærer at blive mere fleksible og tilpasningsdygtige i andre dele af deres liv. Gennem Værtsprogrammet ønsker vi at give de studerende en mulighed for at styrke deres interkulturelle kompetencer og øve sig i at se verden fra et nyt perspektiv. Det samme håber vi selvfølgelig, at vores værtsfamilier bliver beriget med ved at have en DIS-studerende boende.

DIS Værtsteamet hjælper med stort og småt. Værtsfamilier kan kontakte teamet i løbet af semestret, hvis de har udfordringer med deres studerende, eller hvis der har været oplevelser eller episoder, som værtsfamilierne gerne vil drøfte med DIS. Værtsteamet råder alle til hellere at ringe én gang for meget end én gang for lidt.